Какво казаха треньорът и капитанът на „Марек Юнион-Ивкони“ след драмата в Испания Найден Найденов изрази задоволство от начина, по който воденият от него отбор на "Марек Юнион-Ивкони" постигна първа победа в Шампионската лига този сезон. Дупничани направиха силен мач като гости на КАИ Теруел и след 134 минути битка спечелиха с 3:2 гейма. "Не съм щастлив толкова от победата, колкото от начина, по който я постигнахме", заяви старшията, цитиран от Блиц. "Съставът ни е много млад и наистина бях доволен от старанието, което момчетата влагаха, и желанието да спечелим всяка една точка. Това за мен е важното. Не веднъж съм казвал, че ние нямаме амбицията на този етап да прескочим групата. Тези мачове са за младите момчета, в тях трябва да трупат опит. Срещу нас имаше сериозен съперник. Въпреки това, намерихме отново верния ритъм, след като загубихме втория и третия гейм, и след много борба в тайбрека се поздравихме с успеха. Поздравявам момчетата", заяви Найденов на пресконференцията след края на двубоя.
"Труден мач и за двата отбора, най-вече в петия гейм. Може би имахме малко късмет в него, но и силно искахме да спечелим срещата. Борихме се за всяка точка и накрая победата бе за нас", сподели пък капитанът Гьорги Гьоргиев.
Тимът се прибира тази вечер, в 20:10 часа, с полет от Валенсия през Франкфурт. Разбира се, ако служителите на авиокомпания Луфтханза не решат отново да стачкуват.