148 камери с електронни фишове монтират до дни в България, 3 са в Дупнишко До дни ще заработят 148 камери по пътищата, които ще могат да издават електронен фиш за нарушенията. Това заяви от парламентарната трибуна по време на блиц контрола вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. „Подписана е наредбата и чакаме обнародването в Държавен вестник до дни. Надявам се, че това ще има ефект, поне превантивен”, добави тя.
Бъчварова посочи, че до няколко дни ще има съвещание в МВР, на което отново ще бъде обърнато внимание на районните управления, полицаите възможно най-бързо да приемат сигнали, „защото превенцията е добра възможност”. „Оставаме в готовност да сътрудничим с всички, които искат да направим нещо, което ще помогне за решаването на този проблем”, увери вицепремиера във връзка с инцидентите по пътищата.
Румяна Бъчварова подчерта, че в МВР се обсъждат и законодателни предложения. „Работим в различни посоки, защото изключително е тревожна ситуацията по пътищата. В последните дни виждате, че сме свидетели на драстични случаи”, каза още Румяна Бъчварова.
По непотвърдена информация в района на община Дупница ще бъдат монтирани 3 камери. "Фотографираните" ще получават по пощата кадри с обозначени дата, час и километри на скоростта, както и наказанието, което е наложено.